Oktober - internationale maand van de strijd tegen kanker

Gepubliceerd op  maandag 30 sep 2024 om 17:45 uur

Laat van je 50ste tot en met je 69ste elke twee jaar gratis een screeningsmammografie nemen. Borstkanker kan al in een vroeg stadium worden opgespoord. Tijdig opsporen is belangrijk. Doordat de ziekte vroeger wordt vastgesteld, kunnen verwikkelingen of een (zwaardere) behandeling worden vermeden en is de kans op volledige genezing groter.

Je krijgt van het Centrum voor Kankeropsporing een uitnodigingsbrief als je tot de leeftijdsgroep behoort en het twee jaar geleden is dat je een mammografie liet nemen.  Om na te gaan of je van het CvKO een brief zal krijgen voor dit onderzoek selecteer je hier je geboortejaar: https://borstkanker.bevolkingsonderzoek.be/nl/bk/wanneer-en-van-wie-krijg-ik-een-uitnodiging of bel 0800 60 160. 

Voor meer info over hoe het onderzoek verloopt, kan je hier op onze website terecht: https://borstkanker.bevolkingsonderzoek.be/nl/bk/hoe-verloopt-het-onderzoek of je kan ook bellen naar 0800 60 160.

Ik wil wel meedoen aan het onderzoek, maar ik weet niet hoe ik er aan moet beginnen.

Je kunt op twee manieren aan het Bevolkingsonderzoek Borstkanker deelnemen: met de uitnodigingsbrief die je thuis ontvangt of met een voorschrift van je (huis)arts. 

Als je tussen 50 en 69 jaar bent en in aanmerking komt voor het bevolkingsonderzoek ontvang je automatisch een uitnodigingsbrief van het Centrum voor Kankeropsporing. Die uitnodiging geldt als voorschrift voor een screeningsmammografie. De brief stelt je meteen ook een afspraak in een mammografische eenheid voor. Handig, maar je kunt die afspraak uiteraard altijd wijzigen. 

Voor meer info kan je hier terecht: https://borstkanker.bevolkingsonderzoek.be/nl/bk/hoe-kan-ik-meedoen of je kan ook bellen naar 0800 60 160.

Thema's

Naar top