Een mazoutlek? Promaz helpt!

Gepubliceerd op  donderdag 8 aug 2024 om 14:42 uur

Heb of had je een bodemverontreiniging door een mazoutlek? Dan kan je de hulp inroepen van Promaz. Promaz is een fonds dat bodemsaneringen na een mazoutlek aanpakt en/of (terug)betaalt.

Het Promaz-fonds komt in heel België tussen bij de sanering van bodemverontreinigingen, als die veroorzaakt zijn door een lek in de mazouttank en/of de -leidingen. Het gaat altijd om tanks en/of leidingen die dienen voor de verwarming van gebouwen. De tussenkomst van Promaz kan operationeel en/of financieel zijn, dit laatste geldt ook voor bodemsaneringen uit het verleden.

  • Het aanbod geldt voor elke eigenaar of eindgebruiker die kampt met een aantoonbare bodemverontreiniging, veroorzaakt door een lek in de mazouttank en/of -leidingen van een in België gelegen gebouw en die beschikt over een onderzoeksverslag. Dat onderzoeksverslag kan uitgevoerd worden door de gemeentelijke milieuambtenaar.

  • Het Promaz-fonds kan helpen bij de sanering van die bodemverontreiniging in of rond gebouwen met of zonder woonfunctie. Zowel woningen en appartementen als kantoorgebouwen, ziekenhuizen, scholen, rusthuizen, religieuze gebouwen en meer komen in aanmerking.

  • Mazouttanks die in gebruik zijn, komen in aanmerking, net als buiten gebruik gestelde exemplaren die ooit een verontreiniging veroorzaakt hebben. Ook wie het verleden al een bodemsanering liet uitvoeren, kan nu nog een beroep doen op Promaz.

Let op: elke aanvraag moet worden ingediend vóór 28/02/2025 om te kunnen genieten van een tussenkomst.

Meer weten? Surf naar www.promaz.be.

Naar top