De Pastorie van Terhagen zoekt een nieuwe eigenaar

Gepubliceerd op  donderdag 25 jul 2024 om 22:00 uur

De voormalige pastorie van Terhagen wordt te koop gezet. Het gebouw is eigendom van de gemeente Rumst en staat al geruime tijd leeg. Om dit historisch pand te beschermen tegen leegstand en verloedering gaat het lokaal bestuur Rumst op zoek naar een duurzame herbestemming.

De pastoriewoning dateert uit de 19de eeuw en werd in 2019 vastgesteld als bouwkundig erfgoed. Dit dubbelhuis met vijf traveeën en twee bouwlagen onder een zadeldak is geflankeerd door twee lage bijgebouwtjes. De bakstenen lijstgevel is afgezet met pilasters, kordon en een vlak fries onder de kroonlijst. Het gebouw heeft een pastorietuin van ca. 660m2 en is gelegen op een perceel van ca. 865m2.

De voorkeur gaat uit naar een publiekstrekkende herbestemming van de pastorie. Gelet de ligging en de beschikbare oppervlakte van de pastorie, biedt het pand tal van mogelijkheden voor de exploitatie van verschillende functies.

De koper wordt niet alleen verwacht het pand te verwerven, maar ook zorg te dragen voor de restauratie en verbouwing ervan. Het uiteindelijke doel is om de Pastorie nieuw leven in te blazen en een nieuwe functie te geven die naadloos aansluit op het DNA van Terhagen en de Rupelstreek.

Samenwerking met Value Partners 

Om iedereen de kans te geven een solide en gemotiveerd voorstel in te dienen wordt een transparante procedure doorlopen. Het lokaal bestuur gaat hiervoor een samenwerking aan met Value Partners. Een eerste plaatsbezoek staat gepland op 30 juli. Geïnteresseerde kopers hebben de gelegenheid om tijdens informatiegesprekken (3 sept & 24 sept) in de periode vanaf midden augustus tot einde oktober 2024 hun ideeën af te toetsen. De inschrijvingen van kandidaat-kopers dienen uiterlijk 5 november 2024 om 11 uur ingediend te zijn. 

Wie meer informatie wenst over de procedure kan contact opnemen met Value Partners nv, Pascale Van Den Eynde, pascale@valuepartners.be, 0476 363 200.

ttps://valuepartners.be/lopende/pastorie-van-terhagen/

Downloads

Thema's

Naar top